Home > Zoekresultaten > Geen gaspedaalreactie bij koude start / veel rook

Geen gaspedaalreactie bij koude start / veel rook

Merk:
Fiat
Model:
Doblò
Brandstof:
Diesel
Probleemsoort(en):
Brandstof(systeem), Motor, Starten...
Motor:
1.6 JTD (198A3000)
Bouwjaar:
2014

Probleem:

De auto in kwestie werd afgekeurd op emissie en roetuitstoot, daarom werden de EGR-klep vervangen, het roetfilter en inlaatspruitstuk werden gereinigd en de nokkenas- en krukassensoren zijn vervangen. De auto slaat moeizaam aan en rookt heftig gedurende 20 seconden. Het lijkt alsof de auto op 3 cilinders loopt. Het meest opvallende is dat de motor niet reageert op het gaspedaal. Pas als de motor enige tijd gedraaid heeft wordt de motorloop mooi en stopt het roken. Dan reageert de motor wel op het gaspedaal. Let wel: dit alles doet zich alleen voor bij een koude start.

De compressie is gemeten (in orde), de injectoren zijn getest (marginaal buiten specificaties), roetfilter is nu vervangen en de motor is gereinigd. Na deze werkzaamheden werd de auto wel goedgekeurd, maar de gaspedaalreactie in de eerste 20-30 seconden na de koude start is nog altijd afwezig.

De brandstofdrukken zijn in orde, distributietiming is in orde, de gloeibougies zijn goed en werken en de LMM toont de juiste waardes. Ook de signalen van het gaspedaal komen aan op de ECU.

Oplossing:

Om deze oplossing te bekijken heb je een abonnement nodig op AMT Reparatiewijzer.

Inloggen Bekijk de abonnementen

Zie ook