Home > Zoekresultaten > Luchtvering werkt niet (achteras zakt in)

Luchtvering werkt niet (achteras zakt in)

Merk:
BMW
Model:
5-serie
Brandstof:
Diesel
Probleemsoort(en):
Overige problemen, Wielophanging
Motor:
3.0 N57D30A
Bouwjaar:
2017

Probleem:

De auto is binnengekomen met een foutmelding (m.b.t. het onderstel) in het bestuurdersdisplay en een ingezakte luchtvering op de achteras. De foutmelding is de afgelopen weken vaker getoond, maar ook weer vanzelf verdwenen. De compressor van de luchtvering draait continu en er worden foutcodes uitgelezen (niet bekend welke).

De compressor en het ventiel zijn vervangen, hierna leverde compresor voldoende druk, maar het ventiel werd niet bekrachtigd. Als de compressor wordt uitgeschakeld door de zekering uit te nemen, dan start de compressor niet nadat de zekering weer wordt geplaatst, waarschijnlijk te veel tegendruk in het systeem.

De ECU van de luchtvering is vervangen door een gebruikt exemplaar, maar dit heeft geen effect.

Bij het uitlezen blijkt dat de sensoren van de hoogteregeling een waarde van -57 aangeven, dit lijkt te kloppen met de daadwerkelijke stand van de luchtvering op de achteras. Bij het controleren van de sensoren wordt een voedingsspanning van 0 volt gemeten, de massa en stuurstroom zijn in orde. (Voor schema: zie aanvullende informatie).

De auto is vervolgens bij de merkdealer aangeboden, deze heeft het niet originele relais op de compressor van de luchtvering vervangen. Na een maand herhaalt het probleem zich, de auto staat in de hoogste stand en de compressor draait continu. Het door de dealer vervangen relais blijkt een gebruikt exemplaar dat slechts kort heeft gewerkt. Zekeringkast is deels gesmolten

Oplossing:

Om deze oplossing te bekijken heb je een abonnement nodig op AMT Reparatiewijzer.

Inloggen Bekijk de abonnementen

Zie ook